Over ons

Patrick

Ik ben Patrick, QiGong instructeur en een stress consultant voor bedrijven en ondernemers. Ik geef les in traditionele QiGong, waarbij je leert jouw (levens)energie te beheersen en te sturen. Je ontdekt de kracht van de  samenwerking tussen ontspanning en inspanning (yin en yang) en wat dat op fysiek, emotioneel en mentaal nivo met jou doet. Je voelt je energieker en krachtiger en ervaart meer rust in je hoofd, heldere geest en verscherpt je focus. Ook geef ik No stress workshops voor bedrijven en voor ondernemers/zzp’ers. Op dit moment doe ik onderzoek naar QiGong en Diabetes type 1 en 2. Begin 2019 start ik een workshop QiGong speciaal voor mensen met diabetes.

Ik ben naast QiGong instructeur ook IT specialist, waarbij de verbinding tussen mensen en techniek zorgt dat ik elke dag met veel plezier werk binnen IT projecten. Als tiener beleefde ik datzelfde plezier aan het beoefenen van Jiu Jitsu, verwonderde me over de Oosterse filosofie, sliep ik op mijn zelfgemaakte futonbed (=matras op de grond) en las het boek ‘Tao of Jeet Kune Do’ van Bruce Lee van kaft tot kaft .. en wel meerdere keren.

Toen ik 38 was werd bij mij diabetes type 1 geconstateerd en (her)ontdekte ik de schoonheid van de Oosterse filosofie -deze keer in de kracht van de interne vechtkunst, QiGong. Ik ervaarde hoe belangrijk de balans tussen ontspanning en de juiste inspanning is en leerde de echte waarde van gezond zijn kennen. Dat inspireerde me om te starten met de QiGong instructeur opleiding om zo deze krachtige manier van bewegen en ontspannen met andere te delen.

De opleiding QiGong Practioner en QiGong instructeur heb ik gevolgd bij Ron Wiggers van Tao Chi Qigong Academy en is geaccrediteerd als deelopleiding en bijscholing door de stichting KTNO en de beroepsvereniging BATC, NVSTLVNG en VBAG. Op dit moment studeer ik aan de Tao Chi Qigong Academy voor QiGong intstructeur vervolgopleiding.

Ik heb de NGS sportmassage opleiding gevolgd en de Chinflex (Chinese voetreflex massage) en Chi nei tsang cursus gedaan bij Total health.