Wie wij zijn

Wij zijn Laura en Patrick en samen met onze dochter wonen wij sindskort in Arnhem-zuid. Naast onze gedeelde droom natuurlijk en duurzaam te leven, willen we graag een inspirerende en gemoedelijke plek creëren, waar je op een ‘down to earth’ manier leert ontspannen om zo vanuit jezelf te bewegen en je energie te laten stromen. In november 2018 start de bouw van onze co2 neutrale en duurzame studio en woonplek en hopen we je zomer 2019 te verwelkomen in onze studio in Schuytgraaf. Maar we starten alvast met onze lessen in de Huiskamer van Schuytgraaf én in de frisse buitenlucht!

Laura

Ik ben Laura en ben Holistische natuurcoach, Do-in docente en ben gespecialiseerd in hoogsensitiviteit en begaafdheid, geboorte psychologie en sensomotorische integratie en de toepassing van traditionele Chinese geneeskunde. Ook ben ik me aan het verdiepen in Japanse bos therapievorm Shinrin Yoku, dompel ik me graag onder in het licht van maan en haar prachtige (levens)fases en onderzoek ik de waarde van mooie (natuur) rituelen waarmee je de bijzondere en betekenisvolle momenten kunt koesteren en het leven kunt vieren.

Ik heb een aangeboren liefde voor de natuur en haar wijsheid en helende kracht. Ik hou van reizen, koken -én eten, filosofie, kunst, ‘kunstzinnig vermaak’ en ben een echte muziek fanatic en heb een passie voor holistische gezondheid en levenswijze. Natuurlijk hou ik zielsveel van onze dochter, Sophie.

Ik heb de Do-in opleiding level 1 en 2 gevolgd bij Lilian Kluivers bij Do in Academy en is geaccrediteerd als nascholing voor therapeuten door het KTNO en de beroepsvereniging BATC, NVSTLVNG en VBAG. Op dit moment studeer ik aan de Do-in Academy voor Do-in level 3.

De 3-daagse module voor professionals; TCM-voedingstherapie voor milt en maag is gevolgd bij Jutta Koelher en is geaccrediteerd als bijscholing door Zhong.

Ik heb verschillende erkende opleidingen gevolgd op gebied van kinderyoga, mindfulness, massage, TCM, voeding, hoogsensitiviteit en begaafdheid, natuurlijke gezondheid en leefstijl, geboorte psychologie en reflexintegratie en coaching en is in het bezit van een  EHBO baby en kind certificaat en een VOG verklaring. Ik ben lid van Stichting Adiona beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocente.

Patrick

Ik ben Patrick, QiGong instructeur en een stress consultant voor bedrijven en ondernemers. Ik geef les in traditionele QiGong, waarbij je leert jouw (levens)energie te beheersen en te sturen. Je ontdekt de kracht van de  samenwerking tussen ontspanning en inspanning (yin en yang) en wat dat op fysiek, emotioneel en mentaal nivo met jou doet. Je voelt je energieker en krachtiger en ervaart meer rust in je hoofd, heldere geest en verscherpt je focus. Ook geef ik No stress workshops voor bedrijven en voor ondernemers/zzp’ers. Op dit moment doe ik onderzoek naar QiGong en Diabetes type 1 en 2. Begin 2019 start ik een workshop QiGong speciaal voor mensen met diabetes.

Ik ben naast QiGong instructeur ook IT specialist, waarbij de verbinding tussen mensen en techniek zorgt dat ik elke dag met veel plezier werk binnen IT projecten. Als tiener beleefde ik datzelfde plezier aan het beoefenen van Jiu Jitsu, verwonderde me over de Oosterse filosofie, sliep ik op mijn zelfgemaakte futonbed (=matras op de grond) en las het boek ‘Tao of Jeet Kune Do’ van Bruce Lee van kaft tot kaft .. en wel meerdere keren.

Toen ik 38 was werd bij mij diabetes type 1 geconstateerd en (her)ontdekte ik de schoonheid van de Oosterse filosofie -deze keer in de kracht van de interne vechtkunst, QiGong. Ik ervaarde hoe belangrijk de balans tussen ontspanning en de juiste inspanning is en leerde de echte waarde van gezond zijn kennen. Dat inspireerde me om te starten met de QiGong instructeur opleiding om zo deze krachtige manier van bewegen en ontspannen met andere te delen.

De opleiding QiGong Practioner en QiGong instructeur heb ik gevolgd bij Ron Wiggers van Tao Chi Qigong Academy en is geaccrediteerd als deelopleiding en bijscholing door de stichting KTNO en de beroepsvereniging BATC, NVSTLVNG en VBAG. Op dit moment studeer ik aan de Tao Chi Qigong Academy voor QiGong intstructeur vervolgopleiding.

Ik heb de NGS sportmassage opleiding gevolgd en de Chinflex (Chinese voetreflex massage) en Chi nei tsang cursus gedaan bij Total health.